Edukativna akcija˝Stop krivotvorinama i piratstvu˝

                                                                                  

 

AKCIJA SE NASTAVLJA!

Edukativna akcija˝Stop krivotvorinama i piratstvu˝ nakon Zagreba

Osijeka i Rijeke dolazi u Split

 

Ovogodišnja se akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“ nakon Osijeka i Rijeke nastavlja u Splitu, 18. rujna 2012., na Rivi od 11 do 23h. Riječ je o zajedničkoj akciji nadležnih tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva (Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Ministarstvo financija – Carinska uprava, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo pravosuđa, Državni inspektorat)  kao i udruga HDS ZAMP, IHG, HUZIP, ZAPRAF, Business software alliance, Brand Owners association, HGU, DHFR, APAW, itd.

Glazbeno-zabavni program odvijat će se u tri bloka, a nastupaju NATALI DIZDAR (od 17 do 18 sati), grupa DALMATINO (od 19 do 20 sati) i LUKY(od 21:30 do 23:00 sati). Osim nastupa eminentnih izvođača i edukacijskih radionica, zainteresirani građani moći će se družiti s glazbenicima te sudjelovati u testovima znanja poput prepoznavanja originala i krivotvorina. Naravno, uz korisne informacije i materijale osigurani su i atraktivni darovi.

Program na Rivi vodi Dražen Turina Šajeta koji će u razgovorima s predstavnicima institucija građane uputiti u važnost poštivanja intelektualnog vlasništva.

Svrha ovih aktivnosti jest informiranje javnosti o učincima krivotvorenja i piratstva na gospodarstvo, kao i na zdravlje te sigurnost građana. Također, želja je uputiti građane kako se mogu zaštititi, kome se obratiti za pomoć, ali i podići razinu svijesti o važnosti poštivanja intelektualnog vlasništva i autorskih prava kao osnove za poticajno i neovisno umjetničko stvaralaštvo.

Dođite u utorak na Rivu i podržite akciju!

Dobra zabava je zagarantirana, ali i ono što je važnije –  pregršt korisnih informacija.

 

 

 

 

 

 


 

 
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE