Stop krivotvorinama i piratstvu

 

AKCIJA SE NASTAVLJA!

˝Stop krivotvorinama i piratstvu˝ ove godine u više gradova

Vrlo uspješna prošlogodišnja edukativna akcija ove će se godine nastaviti u Osijeku, Rijeci, Splitu i Varaždinu

Riječ je o zajedničkoj akciji nadležnih tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva (Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Ministarstvo financija – Carinska uprava, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo pravosuđa, Državni inspektorat, kao i udruge HDS ZAMP, BOA, HUZIP, ZAPRAF, BSA itd.)

Ove godine akcija starta 11. veljače 2012. u Osijeku, u trgovačkom centru Portanova. Glazbeno-zabavni program odvijat će se u tri bloka (11.30 – 13.30; 15.30 – 17.30; 18.30 – 20.30). U prvom bloku nastupa Antonija Šola, u drugom Buđenje, a u trećem Colonia. Osim nastupa eminentnih izvođača i praćenja edukacijski kratkih filmova, zainteresirani građani moći će se družiti s glazbenicima te sudjelovati u testovima znanja poput prepoznavanja originala i krivotvorina i poznavanja provedbe autorskog prava. Naravno, osigurani su i atraktivni darovi, od kojih valja izdvojiti ulaznice za Porin u Opatiji te Porin Classic u Zagrebu.

Svrha ovih aktivnosti jest informiranje javnosti o učincima krivotvorenja i piratstva na gospodarstvo, kao i na zdravlje te sigurnost građana. Također, želja je uputiti građane kako se mogu zaštititi, kome se obratiti za pomoć, ali i podići razinu svijesti o važnosti poštivanja industrijskog vlasništva i autorskih i srodnih prava kao osnove za nesmetano i neovisno stvaralaštvo.

Dođite u subotu u Portanovu i podržite akciju! Dobra zabava je zagarantirana, ali i ono što je važnije –  pregršt korisnih informacija

Akciju „Stop krivotvorinama i piratstvu“ organiziraju:

Medijski pokrovitelj:


 

 
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE